شنیده ایم که روزی روزگاری در تاریخ اسلام ، امیر المومنین علی ابن ابی طالب علیه السلام برای رتق و فتق امور غیر عمومی بیت المال ، شمع بیت المال را خاموش کرد...
فضای عمومی ، امکانات شهری ، میادین و معابر و هر آنچه در یک شهر در معرض دید همگان است ، بیت المال حساب می شود که هیچ ، بهره مندی از این ظرفیتها هم قطعا می بایست بر اساس انتفاع عادلانه و ضرورت و اولویتها صورت گیرد.
منابع در آمدی هر شهر نیز مشخص و تعریف شده است و همانند پدری که زحمت می کشد و در آمد کسب می کند ولی از محل در آمد او تمامی اعضای خانواده و حتی تمامی بخشهای یک خانه تحت مدیریت او منتفع می گردند.
هیچ مسئول و مدیری و حتی اعوان و انصار و دوستداران آنها ، در یک شهر نباید ، بهره مندی از امکانات و فضای عمومی شهر و جامعه را ملک طلق خود بداند و بر فرض اینکه امکانات و فضا و ظرفیتی بر اساس نوع منصب و فعالیت در شهر تولیتش بر عهده آنها قرار گرفته است ، دلیل بر استفاده غیر عمومی از آنها نمی شود.
با این مقدمه ، به سراغ یکی از ظرفیتها و فضاهای عمومی شهر که خود نوعی بیت المال است می رویم و آنهم فضای تبلیغاتی و اطلاع رسانی شهر است.
کم و بیش در مناسبتهای مختلف شاهد آنیم که بنر ها و تقدیرنامه های عریض و طویل در جای جای فضای تبلیغاتی میدانی شهرمان رخ می نمایاند که این مهم برترین جایگاه برای کسب شهرت و یا تقویت جایگاه و شان فرد یا افرادی می تواند باشد.
آیا صحیح است از فضای بصری تبلیغاتی شهری برای تقدیر و تشکر از مسئولی که مدیریت فضای تبلیغات شهر در حیطه تصدی ایشان می باشد ، استفاده شود ؟
آیا دیگر مسئولین ، مدیران ، کارشناسان خبره ، متصدیان امور دیگر شهری حق انتفاع از این فضا و ظرفیت را ندارند؟
و اما نکته ریز تر در این موضوع ، نصب بنرهای قدردانی از شهردار در مسیر راهپیمایی 22 بهمن امسال است ...
راهپیمایی 22 بهمن یک همایش بزرگ عمومی است و ظرفیت و فضایی است که باید با هدف بازتابهای جهانی آن را با حضور همه سلایق و اقشار برگزار کرد و قطعا ظاهر و فضای بیرونی و درونی آن باید به گونه ای باشد که برداشتهای عمومی و فرا شهرستانی داشته باشد و به هیچ وجه محلی برای رخ نمایی موضوعات شهری نباشد چه برسد به شخصی !!!
جدای از اینکه ، بر اساس شنیده ها ، یکی از مصوبات شهرستانی این بوده که تمامی بنرهای سطح شهر در مسیر راهپیمایی جمع آوری شود .
چطور می شود در اقدامی خود جوش ( بخوانید از پیش طراحی شده ) به یکباره چندین بنر تشکر و قدردانی از خدمات یک مسئول خاص در گوشه گوشه فضای تبلیغاتی شهر آنهم درست در شب 22 بهمن و آنهم دقیقا در نقاط حساس مسیر راهپیمایی 22 بهمن می روید...
فرض اول اینکه این نوع بنر ها از سوی شهرداری نصب نشده باشد ، سئوال اینجاست : عوامل شهرداری محترم که یک بنر یک متر مربعی مربوط به اطلاع رسانی یک طرح قرآنی یک مرکز فرهنگی در شهر را که بدون هماهنگی با آنها نصب شده و در عرض کمتر از یک ساعت بعد از نصب رصد می کنند و آن را جمع آوری می کنند حالا بالغ بر شش بنر هر کدام حداقل 12 متر مربعی آنهم در مسیر راهپیمایی 22 بهمن که از صبح زود عوامل شهرداری مسئول نظافت و پاکسازی مسیرند را نمی بیند؟
فرض دوم اینکه ، خب ندیده اند ، ولی دیگران دیدند و پیگیری کردند و خواستار جمع آوری آن شدند ولی شهرداری بهانه تنگی وقت کرد ! راس ساعت 9 و 11 دقیقه اولین تماس نگارنده با فرماندار شهر در خصوص این موضوع بوده است و راهپیمایی رسمی بعد از 10 و نیم آغاز شده ، این مدت برای جمع آوری بنر ها زمان کافی نیست؟
فرض سوم اینکه ، اگر خدای نکرده مدیریت پشت پرده تهیه نصب این بنر ها اعوان و انصار خودشان باشند ! و به اسم مردم و هر محله ای ! ...
باید پرسید ، اهداف چیست؟
انتقام از یک انتقاد ؟
و یا شاید طرحی برای فردا!!!؟؟؟
و آخرین درخواست:
این همه مسئول و مدیر و رئیس و زحمتکش در شهر داریم ... پیشنهاد می شود همان مردم و اهالی محلات ( ؟؟؟) که اتفاقا خیلی هم قدر شناس هستند ! ، در راهپیمایی سال آینده ، کل مسیر راهپیمایی را داربست فلزی بزنند و نمایشگاهی از تقدیر نامه و بنر های تشکر از مسئولین رده بالا تا پایین را نصب کنند تا در معرض دید همه مردم باشد...